ciorba de fasole


Ingrediente:500 g carne pui/porc/vita/curcan, 300 g fasole, 6 rosii mici, 1 morcov, telina, pastarnac, radacina patrunjel, 2 ardei grasi, 1 telina mica, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leustean, 2 frunze telina, 1 foaie dafin, cimbru, busuioc, bors, ulei, sare

Mod de preparare: Fasolea lasata la umflat 12 ore minim, se fierbe la foc mare. Se arunca prima apa si apoi se fierbe la foc mediu adaugand cimbrul, busuiocul, foaia de dafin. Carnea se adauga dupa ce fasolea a fiert 1 ora.
Intr-un ceaun se adauga toate legumele(in afara de rosii) date pe razatoarea mare si se inabusa cu putina sare si ulei. Cand morcovul este fiert, se adauga rosiile taiate marunt, pasate la blender sau date pe razatoarea mare. Se inabusa pana rosiile au fiert.
Ca sa verificam daca fasolea a fiert, scoatem cateva boabe, le lasam sa se raceasca si vedem cat de moi sunt. Daca sunt inca tari, le lasam sa mai fiarba cu carnea. Fiecare soi de fasole are timpul sau specific de fierbere.
Cand fasolea a fiert, adaugam legumele calite si inabusite. Mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute si adaugam borsul(preferabil fiert cu putina sare). Mai lasam sa fiarba cateva clocote si adaugam patrunjelul,leusteanul si frunzele de telina tocate marunt. Stingem focul.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 27 other followers

%d bloggers like this: