Paste cu ton: 5 idei geniale de retete sanatoase pentru copii


Ador tonul si il folosesc extrem de des cu toate ca mai sanatos este pastravul, conform nutritionistilor. Si salaul ar fi o alegere mai buna, posibil sau probabil.

retetadepastecuton

Ideea de baza este ca tonul reprezinta o alegere perfecta atunci cand vrei un peste fara oase, gustos, rapid de incorporat intr-o reteta, mereu la indemana ta si cu siguranta proaspat. Il iau doar la conserva. Si merge de minune cand esti pe fuga si vrei o reteta culinara gustoasa.

Cum procedez cu tonul? Il caut la marcile cele mai cunoscute, nu neaparat pe cel mai scump. Nu conteaza daca este bucati sau maruntit si uneori am nevoie de el in ulei, uneori in suc propriu.

Pastele cu ton sunt cea mai buna alegere pentru pranz, pentru cina, pentru cand vin musafiri si nu stii ce sa prepari super-mega-rapid. Ideea este ca ii cam dai pe spate cu gustul extrem de bun al combinatiei de paste cu ton si spanac.

Paste cu ton si spanac proaspat: Fierbi spaghetele, in cantitatea dorita. Le scurgi bine de apa. Le lasi sa se usuce in bol. Le amesteci usor cu tonul maruntit si adaugi frunze de spanac proaspat (baby spinach). Daca ai ton in ulei, nu mai adaugi ulei. Daca ai ton in suc propriu, mai pui 2-3 linguri de ulei. Si sare si piper, dupa gust.

Paste cu ton si porumb: Procedezi la fel, doar ca adaugi porumb dulce. Se gaseste la conserva, fara niciun E, conservant, aroma samd.

Paste cu ton si rosii: Aici trebuie sa procedezi la fel si la final adaugi cubulete mici de rosii sau jumatati de rosi cherry. As adauga si putin busuioc proaspat, doar pentru aroma.

Paste cu ton, rosii si spanac proaspat: Preparam la fel, maruntim tonul, fierbem pastele al dente, adaugam rosii cherry si spanac proaspat, frunze mici. Se gasesc la punga, la raionul rece al multor magazine. Relativ ieftin, o punga de spanac de 200 de grame este cam 3-4 lei.

Paste cu ton si sos de tomate: Aici se schimba putin lucrurile. Tonul scos din conserva se va cali usor in sosul de tomate. Adaugati o lingura de ulei doar daca tonul este din conserva in suc propriu. Lasati amestecul de sos de tomate si ton sa fiarba la foc mic. Adaugati sare, busuioc uscat, oregano uscat. Amestecul se toarna peste pastele fierte al dente. Rezultatul este cel putin genial si gata in cateva minute🙂 In casa o sa miroasa ca in restaurantele italienesti :))

pastecutonspanac

Cititi si: Salata verde cu ton si porumb: Cina simpla si rapida! Plus reteta pentru copii

Pofta mare si spor la gatit!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s