Mancare cu carne de vita si cartofi: Reteta cu care nu dai gres


Probabil cea mai gustoasa si simpla mancare este cea cu carne de vita si cartofi. Simpla, delicioasa, foarte sanatoasa si usor de preparat. Nu mai pun la socoteala faptul ca este gata in timp record, cu toate ca nu te-ai astepta ca o mancare cu carne de vita sa ia atat de putin timp la preparare.

tocanadevitasi cartofi

Rezum ingredientele pentru mancarea de vita cu cartofi:
carne de vita in cantitatea dorita (rasol, gat, gulas, pulpa, carne de lucru samd)cartofi in cantitatea dorita
1 capatana de usturoi
ulei de floarea soarelui
2-3 morcovi
telina
radacina de pastarnac si de patrunjel
patrunjel
oregano, busuioc, cimbru
sare si piper

Cum prepari cea mai tare mancare de vita cu cartofi?
Ideea este ca nu vrei ca vita sa fie tare iar asta inseamna ca trebuie sa o prepari foarte putin timp sau mai mult decat ai face-o in mod normal. Adica daca o prepari in stil asiatic, rapid si la foc iute, o faci in 5 minute si este gata. Daca vrei o tocana, o mancare cu legume, trebuie sa o prepari in 40-50 de minute. Se patrunde si se inmoaie prin procesul de inabusire.
Secretul major pentru aroma si pentru consistenta perfecta sta in sotarea carnii de vita. Este primul pas pe care trebuie sa il indeplinim pentru o mancare perfecta. Carnea de vita se taie cubulete, bucatele cat un sfert de palma cel mult, chiar mai mici. Le adaugam intr-o cratita de inox sau intr-un tuci. Le lasam sa sfaraie in oala impreuna cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui pana cand sunt intoarse pe toate partile si semi-preparate. Procesul nu trebuie sa dureze mai mult de 2-3 minute. Nu adaugam sare decat la final, in farfurie si asta pentru ca orice urma de sare va intari carnea de vita.

Dupa ce am lasat bucatelele de vita sa sfaraie in oala, incepem sa adaugam apa, cu canuta, cate jumatate de cana si acoperim oala cu capac. Lasam carnea de vita sa se inabuse alaturi de 5-6 catei de usturoi, tocati marunt. Tot acest proces ar trebui sa dureze maxim 20 de minute in functie de fragezimea carnii de vita. Adaugam oregano, busuioc si cimbru. Sunt trei ierburi uscate care ofera aroma geniala carnii de vita. Mancarea de vita cu cartofi merge de minune si cu rozmarin insa nu toti oamenii adora aceasta aroma putin mai aparte. Personal, prefer cimbrul in defavoarea rozmarinului. Mi se pare o aroma prea tare cea de rozmarin.

Cand au trecut cele 20 de minute suntem gata sa adaugam morcov tocat marunt, telina tocata marunt, radacina de patrunjel tocata marunt. Dupa 5 minute adaugam si cartofii tocati marunt. In tot acest timp nu uitam sa tot adaugam apa. Carnea de vita nu trebuie arsa. Trebuie sa aiba mereu apa in care sa isi lase aroma. Acest sos devine baza celei mai gustoase retete culinare cu vita si legume. Mai adaugam in acest moment si 5-6 catei de usturoi, tocati marunt.

La final, cand si cartofii sunt bine patrunsi, stingem focul. Adaugam patrunjel si un praf de piper pentru cine doreste. Cand servim tocana, mancarea de vita cu cartofi, adaugam sare si alte condimente dorite.

Evident, daca va este mai usor, puteti sa preparati o tocana de cartofi si alaturi sa adaugati bucatele de vita preparate in stil asiatic, adica taiate marunt si trase la tigaie la foc mare si cu putin ulei si apa. Focul trebuie sa fie mare, bucatelele de vita sa fie mereu invartite si in cateva minute (5-7) sunt gata. Se adauga alaturi de orice mancare de cartofi.

tocanitadecartoficumarar

Pofta mare si spor la gatit!

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s