Risotto cu ciuperci de post. Reteta genial de gustoasa si tare simpla


Risotto se prepara de obicei cu branza, parmezan si nu numai. Eu il prepar fara branza pentru ca este destul de cremos si delicios daca urmezi reteta cu atentie.

perfectvegetarian

Ideea de baza, ca sa iti iasa un risotto perfect, este sa invarti mereu si sa adaugi cate putina apa la fiert.

Ingrediente necesare pentru risotto cu ciuperci:

1 bol mic de orez
300 de grame de ciuperci champignon
1 legatura de ceapa verde sau o ceapa uscata mica
1 ardei gras
ulei, sare, curry indian daca doresti
busuioc si oregano

orezculegumeciuperci

Cum se prepara risotto cu ciuperci de post:

Ciupercile se spala si se taie marunt. Se adauga intr-o tigaie adanca si se lasa la innabusit cu 3-4 linguri de ulei si o cescuta de apa. Lasam sa se patrunda bine. Adaugam si ardei gras tocat marunt si o legatura de ceapa verde. Lasam sa fiarba impreuna si cand a scazut apa iar ciupercile sunt aproape gata, adaugam orezul spalat bine.

Amestecam foarte des in orez. Astfel, amidonul din orez se dizolva si formeaza acel sos alb specific pentru risotto. Amestecam mereu, mai adaugam cate o canuta de apa cand vedem ca apa a scazut prea mult. Ideea este ca risotto sa se faca incet, nu pe fuga. Dati focul mic si amestecati mereu.

Adaugati ierburile dorite, sarea si piperul si stingeti focul cand orezul este perfect umflat.

Risotto se consuma ideal fierbinte.

Pofta mare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s