Cea mai simpla placinta de dovleac: Reteta simpla si gustoasa pentru copii


Placinta de dovleac este probabil cea mai iubita reteta culinara de sezon. Dovlecii sunt in piata, gata taiati, doar sa fie curatati, sotati si aromatizati. Aluatul de placinta se face foarte usor si nu merita sa luati din comert daca nu gasiti natural, sanatos.

halloween

Va arat in randurile urmatoare cum sa preparati cea mai simpla placinta de dovleac si va garantez ca este ieftina, sanatoasa, gustoasa si gata rapid de tot.

Asa cum bine stiti, nu gatesc cu arome artificiale. Nu gatesc cu niciun fel de condiment artificial, nici cu zahar alb, nici cu margarina sau alimente pe care nu le consider in vreun fel sanatoase.

placintacudovleac

Ce va trebuie pentru o placinta de dovleac sanatoasa si gustoasa:

500 de grame de faine
jumatate de pachet de drojdie proaspata
5 linguri de zahar brun
un dovleac placintar
3 mere romanesti
2 oua
200 de ml de lapte cald
vanilie
scortisoara
stafide daca doriti
2-3 linguri de ulei de floarea soarelui

Cum preparati cea mai simpla placinta de dovleac: Faina se pune intr-un bol incapator. La mijloc punem drojdia si 2 linguri de zahar. Adaugam ouale si laptele cald. Amestecam bine. Adaugam 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui si framantam. Daca mai este nevoie, mai adaugam lapte sau faina, in functie de cat de vartos se face aluatul. Vrem sa obtinem aluat moale insa nu sa curga. Lasam aluatul la loc destul de calduros, acoperit cu un prosop.

pumpkinpie

Separat, radem dovleacul pe razatoare. Radem si merele decojite si adaugam 2 linguri de zahar si vanilie, scortisoara si stafide. Tot amestecul se da intr-o tigaie la foc mic. Amestecam mereu si lasam pana cand fructele lasa zeama si se inmoaie. Mare atentie la faptul ca zaharul este total optional. Chiar nu este nevoie daca aveti dovleac dulce si mere dulci. Cand merele sunt acre, pun 2 linguri de zahar. Cand am mere dulci, chiar nu mai este nevoie de zahar pentru o placinta perfecta.

De altfel, merele au acest rol, de indulcitor la placinta de dovleac. Mama adauga mereu mere la placinta astfel incat sa nu mai fie nevoie de zahar. Evident si stafidele au acelasi rol.

Aluatul rezultat se ia, se intinde pe masa presarata cu faina. Se acopera cu amestec de dovleac placintar si apoi se ruleaza un sul ca o rulada. Rulada se da la cuptor intr-o tava unsa cu unt si presarata cu faina. Focul sa fie mediu. Lasati la cuptor pana cand placinta este rumena.

placintacumeresidovleac

Pofta mare!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s