7 tocanite GENIALE, simple si sanatoase. Retete culinare pentru copii si nu numai


Vrem sa avem familia sanatoasa si fericita. Mai presus de orice, stim faptul ca solutia se afla in mancare, in hrana pe care noi le-o oferim zilnic. De la micul dejun si pana la cina, de la cea mai banala gustare si pana la ceaiul de raceala, totul conteaza.

tocanite de cartof, morcov, telina, pastarnac, ciuperci
tocanite de cartof, morcov, telina, pastarnac, ciuperci

Una dintre cele mai sanatoase si hranitoare retete culinare este tocanita. Fie ca este de cartofi, de mazare, de praz sau din amestec de legume, ea ofera aport nutritiv mare, esential pentru buna dezvoltare a copiilor si a celorlalte persoane din familie. Stiti, nu doar copiii trebuie sa manance sanatos 🙂

Iata mai jos 7 tocanite pentru copii si nu numai, pentru toata familia:

  1. Tocanita de cartofi, simpla: ceapa, morcov, albitura, cartofi si o mana de patrunjel la final
  2. Tocanita de ciuperci si cartofi: ciuperci champignon, cartofi, ceapa, morcov, albitura si o mana de patrunjel la final
  3. Tocanita de cartofi cu ardei kapia: ceapa, morcov, albitura, cartofi, ardei kapia, patrunjel si busuioc
  4. Tocanita de praz cu masline si cous-cous: praz oparit in prealabil, masline, pasta de tomate pentru culoare si gust acru, busuioc, oregano, cous-cous in sosul rezultat.
  5. Tocanita de cartofi si mazare verde: ceapa, morcov, albitura, cartofi si mazare verde.
  6. Tocanita de dovlecei si rosii: ceapa, morcovi, albitura, dovlecei sau zucchini, rosii proaspete sau pasta de tomate, patrunjel din plin
  7. Tocanita de legume asortate, ghiveci: ceapa, morcov, albitura, cartofi, ardei, vinete, dovlecei, patrunjel.

Merge de minune si tocanita de cartofi si castraveti murati in saramura 🙂 Este un deliciu culinar care se prepara foarte simplu. Se prepara la fel ca o tocana clasica doar ca inainte cu 10 minute sa stingeti focul mai adaugati si castraveti murati taiati rondele micute 🙂 Desarati-i daca sunt prea sarati si nu mai adaugati sare in tocanita.

Dupa cum observati, baza de la care se pleaca este aceeasi: ceapa, morcov, albitura (telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac). Acestea se taie cubulete si se calesc intr-o lingura de ulei si 5-6 linguri de apa. Se adauga sare si apoi, cand sunt pe jumatate fierte, se adauga si restul legumelor. Cartofii se fac mai repede decat radacinoasele iar ardeiul si mazare se fac si mai repede decat cartofii.

tocanitadedovleceisicartofi

In principiu, daca respectati aceste reguli, orice tocanita iese excelent. Potriviti se sare, piper, adaugati mirodenii naturale, verdeturi aromatice si veti descoperi aroma de mancare sanatoasa de casa 🙂

mancaredecartofi

Pofta mare!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s