Pilaf cu ciuperci si salata de sfecla: Cina sanatoasa pentru copii


Cred cu tarie ca alegerile alimentare ne decid intreaga viata, in cele mai mici detalii. De la cum te simti si pana la cata energie primesti, de la felul in care functioneaza sistemul tau digestiv si pana la numarul de kilograme de pe cantar, totul pleaca de la mancare.

Evident, hrana nu este singura responsabila pentru cat de sanatosi suntem. Conteaza si activitatea fizica. Conteaza si apa pe care o bem si restul alegerilor pe care le luam zilnic.

orezcuciuperci

Cina pe care vreau sa v-o prezint astazi este una dintre preferatele mele: pilaf cu ciuperci si salata de sfecla.

Rar gasesti o combinatie atat de buna, atat de gustoasa si foarte sanatoasa. Se digera foarte repede. Nu constipa pentru ca ai orez alaturi de sfecla si ciuperci. Ambele regleaza tranzitul intestinal. Iar sfecla rosie este un prebiotic excelent, in sensul ca hraneste bacteriile bune de la nivelul sistemului digestiv.

Cum prepari aceasta cina? Pui ciupercile la innabusit intr-o oala de inox. Cand sunt 75% gata, adaugi orezul si apa cat cuprinde. Lasi sa scada, mai adaugi apa, amesteci mereu, mai adaugi apa, amesteci samd. Adauga curry nepicant daca iti place. Noi suntem topite dupa el 🙂

La final, serveste totul alaturi de salata de sfecla rosie. Cum se prepara? Sfecla rosie se fierbe in coaja. Coaja se da jos, sfecla se da pe razatoare si se asezoneaza cu sare, ulei, piper si patrunjel tocat marunt.

Ceva mai bun si mai sanatos decat aceasta cina rar gasesti 🙂 Si este gata cat ai clipi, din ingrediente ieftine si mereu la indemana noastra. Fara carne, fara prajeala, simplu si gustos 🙂 Asta numesc eu cina perfecta!

Pofta buna si spor la gatit sanatos!

 

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;Pilaf cu ciuperci si salata de sfecla: Cina sanatoasa pentru copii&8221;

  1. lorelei zice:

    Ma tenteaza, dar spune-mi, te rog, ce rfel de ciuperci folosesti? Mie, recunosc, mi-e cam teama de ciuperci, desi imi plac foarte mult! Daca folosesc din cele cumparate la borcan (am mai mare incredere in acestea, recunosc) mai este nevoie sa le inabusesc? Multumesc frumos!

    Apreciat de 1 persoană

    • Maria Clara zice:

      Folosesc ciuperci champignon proaspete. Nu vreau la borcan pentru ca mai toate contin si acid citric si nu imi place ideea. De ce sa iti fie teama de ciuperci? Daca le cumperi doar ambalate, cu eticheta producatorului si daca le prepari termic foarte bine, nu ai de ce sa ai probleme. Salutari calde 🙂

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s