Gris cu lapte ornat cu dulceata de gutui. Desert genial de simplu


Retete vegane simple, delicioase si sanatoase | Mancare vegana acasa

Este desertul preferat al copilariei mele. Mama il facea din lapte de vaca, gris, zahar vanilat sau chiar zahar caramelizat.

Mancam cu drag si cu mare placere. Era un desert genial pentru zilele de weekend, mancat de obicei dupa masa de amiaza sau ca gustare, cand ne puneau ai nostri un desen pe caseta :))

Astazi aleg sa il prepar clasic doar pentru copiii mei. Pentru mine, aleg laptele vegetal. Si il prefer pe cel de migdale 🙂

Cum procedez? Pun la fiert 2 cani de lapte si apoi incep sa torn gris cand acesta fierbe usor, mai putin de o treime din cantitatea laptelui. Las la foc mic si el se umfla imediat. Trebuie stins focul in maxim 1 minut din momentul in care ai pus grisul, in ploaie 🙂

Grisul cu lapte se orneaza cu dulceata. Copiii mei il vor cu gem de prune, dulceata de caise, gem…

Vezi articol original 66 de cuvinte mai mult

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s