Maleficent – Un film genial pentru copii si mai ales pentru parinti


filmepentrucopiimaleficentL-am vazut acum cateva luni, la cinema. Ne-a placut enorm si l-am revazut de atunci inca de 2 ori. Este cu adevarat un film genial si care va schimba total perspectiva de gandire a copiilor si parintilor.

In mare, este povestea „Frumoasa din padurea adormita” re-spusa, cu accent pe Vrajitoarea cea rea. Scenaristul merge in culise si dezgroapa o poveste pe care credeam ca o cunoastem deja, cea a Vrajitoarei. In povestea originala nimeni nu intelege foarte bine ce e cu ea. Cu siguranta va amintiti de ea ca fiind malefica vrajitoare care arunca un blestem asupra fiicei regelui si reginei.

Interesant este ca in Maleficent limitele cunoasterii de pana acum se rastoarna cu totul. Tot ce stiai si luai de bun pana acum, pentru ca asa ti s-a povestit de fiecare data, este redefinit. Malefica nu este malefica si reuseste sa ne surprinda pana la final destul de mult.

Personal, recomand filmul oricarui copil peste 7-8 ani. Are cateva scene destul de puternice, precum cea in care Stefan, inainte sa fie incoronat rege, ii ia aripile Maleficai. Nu sunt scene sangeroase sau altceva, insa impactul este puternic. Scena este incarcata emotional si atunci este bine sa va asigurati ca la film participa doar copiii mai marisori.

Filmul nu este dublat in romana. Malefica este chiar Angelina Jolie si joaca exceptional. Adultii vor adora acest film superb, unul menit sa iti aminteasca faptul ca niciodata nu trebuie sa iei lucrurile de-a gata si asa cum sunt povestite de o mie de ani. La mijloc exista lucruri mai complexe, idei mai ample, motive ascunse cu scop sau in mod natural, odata cu trecerea timpului.

Vizionare placuta!

Sursa foto: Wikipedia

Anunțuri

Un gând despre “Maleficent – Un film genial pentru copii si mai ales pentru parinti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s