Alimente interzise copii 2-3 ani


Felicitari! Ati trecut de varsta critica de 2 ani si cu siguranta ca ati prins curaj in diversificarea meniului celui mic. Stiti ce face rau copilului si il feriti de toate alimentele care nu ii aduc niciun aport nutritiv si chiar ii dauneaza sanatatii.

Stiti ca trebuie sa puneti in continuare accent pe tot ce este proaspat si viu: legume, fructe, verdeturi proaspete, ideal din productie ecologica, bio.

ciorbesisupepentru copii
Mai mult, deja v-ati obisnuit cu restrictiile alimentare si cautati orice potential alergen in mancarurile pe care le oferiti celui mic. Asa si trebuie. Precautia nu a fost niciodata un lucru pe care parintii sa il neglijeze atunci cand vine vorba despre alimentatia celui mic.

Deja de la varsta de 2 ani pediatrii isi dau acordul in privinta anumitor alimente pe care altii inca le considera a fi alimente interzise pentru copii. Un exemplu este cel al consumului de carne de porc de catre copiii cu varsta de 2-3 ani, cu toate ca nu toti medicii il vor recomanda.

Un alt exemplu este pestele oceanic. Unii medici vor recomanda ca acest tip de peste sa nu fie introdus prea curand in alimentatia copiilor pentru ca prezinta risc de contaminare cu metale grele, printre care mercurul este cel mai periculos. Personal, nu il recomand nici pentru adulti.

Tipuri de peste nesanatos: macrou, rechin, peste-spada, scrumbie, merluciu, pangasius, ton.

 Ciupercile inca nu sunt potrivite pentru meniul celui mic. Asteaptati varsta de 4 ani pentru introducerea lor in alimentatia copilului dumneavoastra.

Personal, as mai astepta ceva timp pana sa dau copilului carne de porc, peste oceanic, carne de miel si carne congelata. Nici cu ciupercile nu m-am grabit. Fiica mea a mancat prima data ciuperci cand s-a facut mai mare, pe la 5 ani. Am ales champignon si i le-am preparat foarte bine, in paste cu sos de tomate si pui la cuptor.

Alte alimente interzise pentru copiii de 2-3 ani:

  • mezeluri
  • carne tocata din comert
  • mici si carnati
  • cremwursti si hot dogs
  • branza cu mucegai si branza fermentata
  • alimente cu exces de sare, zahar si grasimi
  • alimente care contin coloranti, arome, potentiatori de arome
  • arome pentru supe si ciorbe
  • condimente si alimente picante
  • bauturi care energizeaza
  • ciuperci
  • carne de porc
  • peste spada, rechin, macrou, ton, merluciu (sunt pesti oceanici si pot fi contaminati cu mercur si alte metale grele)
  • fructe de mare
  • maioneza
  • unt de arahide
  • chipsuri
  • cereale cu zahar
  • pufarine care contin coloranti artificiali toxici
  • peste congelat
  • fructe si legume stropite cu pesticide
  • guma de mestecat
  • arahide si alune cu potential alergen
  • margarina
  • carne de miel
  • mustar
  • ketchup

Lista nu este finala. Va fi completata in mod constant🙂

Mult succes si bucatareala placuta!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s