Activitati pentru copiii de 3-6 ani


Dupa varsta de 3 ani copiii au nevoie de mai multa activitate decat pana acum. De multe ori acest lucru devine o povara pentru parintii care nu reusesc sa canalizeze energia celor mici catre activitati creative si educative. Cat timp copiii sunt ocupati si sunt antrenati in jocurile lor preferate sau cu noi indeletniciri munca parintilor va scadea considerabil.

Activitatile in aer liber sunt deosebit de importante pentru cel mic iar compania altor copii de varsta sa il vor ajuta sa socializeze corect si sa isi imbunatateasca calitatile de comunicare.

In acelasi timp, timpul petrecut in casa nu trebuie sa constituie un prilej de a sta in fata televizorului sau a calculatorului timp indelungat.

Indemnati-va copilul sa isi faca un hobby. Poate fi vorba de inceperea unei colectii, sau de olarit, cumparati-i un instrument muzical si angajati-i un profesor pentru lectii sau poate isi doreste sa picteze. Lasati-va copilul sa isi aleaga pasiunea si incurajati-l sa o urmeze.

Cu cat veti incepe mai devreme sa lasati treburi casnice in responsabilitatea celui mic, cu atat aveti sanse mai mari ca acesta sa devina un om responsabil mai tarziu. Nu uitati ca incercati sa educati un copil si acest lucru cere multa munca si rabdare.

Dati-i cateva sarcini saptamanal. Obisnuiti-l sa respecte programul de sarcini si sa le duca la bun sfarsit. Nu numai ca va mentine curatenia mai mult timp pe viitor dar se va invata cu munca la termen limita, fapt ce il va pregati pentru mai tarziu.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s