Dezvoltarea Copiilor de 3-6 ani


Dezvoltarea copiilor la aceasta varsta se bazeaza in principal pe o hrana corespunzatoare, activitate fizica regulata si o stare de armonie in familie.

Pana la varsta de 3 ani majoritatea copiilor abandoneaza suzeta si nu isi mai sug degetul. Incep sa vorbeasca mai clar iar spre varsta de 6 ani nu mai stalcesc multe cuvinte. Invata in timp sa isi lege singuri sireturile, sa manance singuri, sa isi faca baie, sa se imbrace fara ajutorul parintilor. Toate aceste lucruri cer timp, rabdare si mult calm.

Dezvoltarea increderii in sine si a respectului pentru ceilalti sunt puncte cheie pentru parintii de copii cu varste intre 3 si 6 ani.

Invata-l sa multumeasca, sa ceara inainte sa ia un lucru care nu ii apartine, sa restituie, sa imparta samd. De asemenea, explica-i faptul ca este unic si ca trebuie sa aiba incredere in propriile puteri. Nu il lasa sa se dea batut in fata dificultatilor si sprijina-l in permanenta, aratandu-i ca ai incredere in el. Varsta de 3-6 ani poate deveni extrem de frustranta pentru cei mici deoarece este perioada cand copiii devin mai constienti de diferentele dintre ei si ceilalti:sunt mai scunzi, sunt mai rotunjori, sunt roscati si au pistrui, li se pare ca au degetele prea groase samd. Nu lua nemultumirile copilului tau niciodata in deradere pentru a pastra o relatie de incredere reciproca.

Problemele de agresivitate ar trebui sa se opreasca inainte de varsta de 6 ani cand cel mic se mai tempereaza si devine mai matur din punct de vedere emotional.

Cu toate acestea, persistenta lor implica nevoia discutiilor cu mult calm. Tineti minte ca cel mic imita parintele de foarte multe ori si daca va comportati intr-un mod agresiv va invatati, de fapt, copilul sa procedeze la fel.

Dezvoltarea psihica la copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani se bazeaza foarte mult pe joaca. Jocurile educative il pot invata sa citeasca, sa scrie, sa calculeze, sa fie mai manierat samd. Alege activitati care il tin pe cel mic ocupat intr-un mod constructiv.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s