Briose rapide


Ingrediente: 500 g faina, 20 g drojdie, 200 g unt topit, 2 plicuri zahar vanilat, 2 oua, 250 ml lapte, 200 g zahar, 100 g zahar pudra, 1 lingura esenta rom, ciocolata menaj(optional)

Mod de preparare: Drojdia se amesteca cu 2 linguri de zahar, 4 linguri lapte cald(nu fierbinte)si o lingura faina. Se amesteca pana se topeste zaharul. Intr-un vas se pune faina. In mijlocul ei se face o gaura. Aici vom pune amestecul de drojdie.

Lasam amestecul de drojdie sa creasca minim 15 minute. Apoi se adauga restul de zahar, untul topit dar nu fierbinte, ouale zaharul, romul si zaharul vanilat. Amestecati bine pana obtineti o coca usor de lucrat. Lasati sa creasca minim 40 de minute.
Dupa ce coca a crescut considerabil, ungeti formele de briose cu margarina. Puneti coca in 3/4 din forma.

Briosa are nevoie de spatiu sa creasca. Mai lasati briosele sa mai creasca minim 10 minute si apoi ungeti-le cu galbenus batut bine. Presarati zahar pudra pe ele si dati-le la cuptor. Aproximativ 20 minute ar trebui sa fie de ajuns sa se rumeneasca frumos. Cand sunt maronii, scoateti-le si presarati pe ele ciocolata rasa daca doriti.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s