Negresa de post: reteta culinara foarte simpla, spectaculos de gustoasa


negresa de post
Ingrediente:
500 g faina, 10 linguri ulei,2 linguri zahar, 2 linguri gem, 6 linguri cacao, 10 nuci, 1 praf de copt, esenta de rom, zahar vanilat, cocos ras pentru ornat.

Mod de preparare: omogenizati ingredientele impreuna cu 2-4 cani de apa, in orice ordine doriti.

Personal, aleg sa pun in bol faina, apoi cacao, amestec bine si apoi pun restul.

Apoi dati acest amestec la cuptor intr-o tava tapetata cu ulei si faina pentru 25-35 minute la foc mic sau pana iese scobitoarea curata din prajitura. Se serveste cu fructe, cu iaurt, cu smantana sau cu lapte.

Este una dintre cele mai simple retete culinare pentru copii si nu numai. Nu mai pun la socoteala ca este de post si o puteti adapta la ce ingrediente aveti in casa. Daca nu aveti nuci, atunci puteti pune migdale sau doar stafide. Cacaoa reprezinta un aliment care hraneste creierul si care mentine sanatatea inimii. Nu exageram cu cantitatea de cacao, insa nici nu o interzicem.

Cat despre gem, eu va recomand cel de prune. Daca este de ajuns de dulce, nici nu mai trebuie sa puneti zahar. Negresa nu trebuie sa fie prea dulce, ci aromata si plina de bunatati, precum nuci si stafide.

Pentru copii, negresa perfecta se face fara zahar, doar cu gem de prune. La final, pe fiecare cub de negresa puteti sa puneti cate o lingurita de kefir, ornat cu stafide. Geniala gustare sau chiar mic dejun pentru copii.

21 de idei de mic dejun pentru copii aici >>>

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s