Sufle de mere – o reteta culinara simpla, sanatoasa, delicioasa


Ingrediente: 4 mere mari decojite, 1 lingura de zahar, 2 albusuri, 1 praf de scortisoara.

Mod de preparare: merele date pe razatoare se incalzesc la foc mic intr-o tigaie impreuna cu zaharul si scortisoara pana lasa zeama si devin ca o pasta fina.

Se lasa la racit si se amesteca cu albusurile batute spuma. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina si se adauga compozitia la cuptor la foc mediu pana se formeaza o crusta deasupra.

Pofta buna!

4 gânduri despre „Sufle de mere – o reteta culinara simpla, sanatoasa, delicioasa

  1. Deosebirea esentiala intre mierea de albine si zaharul comercial consta in continutul ridicat in minerale, vitamine si enzime active al acesteia

    Acesti micronutrienti se distrug la temperaturi mai mari de 40 grade Celsius ( in special enzimele, dar si vitamina C si B1 care sunt cele mai termolabile).

    Mierea de albine isi pierde din nutrienti la temperaturi mari

    Nu exista studii care sa confirme toxicitatea mierii
    In plus, mierea de albine contine cantitati minime de HMF – hidroximetilfurfurol, o aldehida, care apare prin deshidratarea unor zaharuri si a carei concentratie creste la o temperatura mai mare de 40 grade C.

    Nu sunt studii in vivo la subiectii umani, care sa arate o concentratie toxica a HMF in cazul mierii incalzite.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s