Tort economic


foto by Ayse Kongur

Ingrediente: 500 g faina, 10 linguri ulei, 8 linguri zahar, 1 plic praf de copt, 1 lingura de gem, 1 praf de cacao, fructe pentru ornat, frisca sau budinca pentru crema si ornat, zeama de la o lamaie, 500 ml lapte, 1/6 pachet de unt.

Mod de preparare: intr-un bol incapator se amesteca 15 linguri apa cu 10 linguri ulei, cu zaharul, faina, praful de copt si lingura de gem.

Se obtine o compozitie care curge dar nu este foarte moale. Se da la cuptor la foc mediu intr-o tava tapetata cu ulei si faina.

Daca optam pentru budinca la prepararea cremei de umplut si de ornat o vom prepara din: 500 ml lapte fiert amestecat cu 3-4 linguri de faina, 1/6 pachet unt, 4 lingurite de zahar. Rezulta o budinca de consistenta pe care o preferati. Puteti ajusta cantitatea de faina pentru a o ingrosa sau subtia.

Blatul obtinut se lasa la racit si se taie in felii.  Feliile se insiropeaza cu un amestec de apa cu zeama de lamaie. Se umplu si se orneaza cu frisca/budinca/fructe in combinatia dorita.

 

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s