Ostropel de pui, de cocos sau de vita. Ostropel de post. 3 retete simple


Am inteles ca cel mai bun este ostropelul de cocos, insa nu avem intotdeauna cocos taiat proaspat. Asa ca folosim si pui de tara sau chiar curcan, vita sau prepelita. Ideal este sa fie carne de tara, insa merge si cu cea de la market.

ostropel de pui, de cocos, de vita, de post
ostropel de pui, de cocos, de vita, de post

Cum se prepara cel mai bun ostropel de pui/ cocos? Simplu si rapid, in maxim 45 de minute

Care este diferenta dintre ostropel de pui, ostropel de cocos si ostropel de vita? Daca faceti ostropel de cocos sau de vita, regula este aceeasi, doar ca o lasam mai mult sa fiarba.

Ingrediente pentru ostropel de pui/ de vita / de cocos:

4-5 rosii coapte si decojite
ciocanele de pui, piept de cocos, gulas de vita 200 de grame
o capatana de usturoi
o ceapa
sare, ulei de floarea soarelui
patrunjel, cimbru

Cum se prepara ostropelul de pui/ de cocos / de vita?

Punem carnea la innabusit intr-o oala de inox. Mai intai o lasam sa sfaraie putin in cateva linguri de ulei, 2-3 linguri, nu mai mult. Nu vrem sa iasa ostropelul gretos. Lasam sa se incinga bine si carnea sa se faca pe toate partile, dar nu pana la capat. Adaugam in mod constant cateva un sfert de ceasca de apa, usor, la foc mic. Asa o sa avem carne semi-prejita, semi-fiarta, numai buna pentru ostropel.

Cand carnea este gata, dupa cca 20-45 de minute, o lasam deoparte si ne apucam de sosul de rosii. Luam 4-5 rosii mari, coapte, decojite. Le tocam marunt, din cutit, intr-o oala de inox. Punem pe foc, adaugam 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, o ceapa tocata marunt, un praf de sare, un praf de cimbru si lasam sa scada. Amestecam des ca sa nu se prinda.

Curatam cativa catei de usturoi si ii adaugam tocati marunt in sosul de rosii. Dupa minim 10 minute de fiert, adaugam aici si carnea de pui/ cocos/ vita. Totul se mai lasa sa fiarba inca 10 minute, la foc mic, cu o cana de apa adaugata. Mai adaugam inca 2-3 catei de usturoi tocati marunt si verdeata din plin. Patrunjelul merge de minune la ostropel de pui, de cocos sau de vita.

Asta e tot. Ostropelul se prepara super repede si super simplu.

ostropel de post cu puree de cartofi
ostropel de post cu puree de cartofi

Cat despre ostropelul de post, reteta ramane valabila, doar ca in loc de carne de pui, de cocos sau de vita, putem sa folosim cuburi de soia sau nimic. Sosul de rosii cu catei de usturoi este un ostropel genial pentru vegetarieni. Se serveste alaturi de mamaliga sau langa puree de cartofi.

Pofta buna!

2 thoughts on “Ostropel de pui, de cocos sau de vita. Ostropel de post. 3 retete simple

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s