Paste in stil mediteranean!


Cele mai sanatoase retete culinare din lume sunt cele ce apartin dietelor mediteraneene. Bucatarii adepti acestor diete folosesc carnuri slabe, condimente care nu iritia mucoasa stomacului, multe legume si paste delicioase.

Haideti sa vedem cum se prepara pastele in stil mediteranean:

Prima regula spune ca pastele (de orice fel ar fi ele) trebuie servite alaturi de legume. Deci niciodata nu le vom servi doar cu sos sau doar cu carne.

La capitolul legume putem include cu mare succes urmatoarele exemple: ardei gras taiat fideluta, varza taiata fideluta, brocoli, mazare, fasole verde si nu numai.

Cum se prepara pastele in stil mediteranean?

Fierbem pastele in apa cu sare si putin ulei ca sa nu se prinda.

Separat, intr-un wok sau o tigaie mare, calim in ulei putina ceapa taiata mare, ardei gras taiat fideluta, mazare si mici buchetele de brocoli. Cand sunt inca destul de tari ( nu s-au inmuiat de tot) le luam de pe foc.

Intr-un ceaunel mic calim putina carne de pui/ porc/ curcan/ vita samd. Carnea lasa un sos alb in care vom adauga cateva rosii la calit. Va rezulta un sos genial in care putem pune putin oregano si putin cimbru sau alte condimente care va plac.

Peste pastele scurse adaugam legumele si sosul cu carne. Totul se amesteca si se da la cuptor pentru minim 20 de minute, la foc mediu.

Rezultat? O reteta culinara gustoasa si extrem de sanatoase. Nu folositi prea mult ulei si nici carne grasa. Nu folositi condimente artificiale, ci ierburi si plante aromatice.

Mult succes si pofta mare!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s