Peste la cuptor cu legume



Cum sa prepari cel mai simplu peste la cuptor cu legume
Reteta culinara simpla, rapida si extrem de sanatoasa

Una dintre cele mai simple, sanatoase si gustoase retete culinare este pestele la cuptor cu legume. Se prepara foarte simplu si este una dintre cele mai sanatoase mancaruri din lume.

Evident, conteaza foarte mult si tipul de peste pe care il alegem. Medicii si nutritionistii recomanda in mod special pastravul, salaul, crapul si alti pesti. In mod special, se recomanda pestele prins in salbaticie, din ape reci, de munte. Este net superior din punct de vedere al gustului si al proprietatilor pentru sanatatea noastra.

pastravlacuptorbio

Ingrediente: 500 g peste fara oase, 1 morcov, 2 cartofi mari, 2 buchetele de brocoli, fasole verde, 1 catel usturoi, 1 lingura orez, funze de patrunjel.

Mod de preparare: 1. pestele se lasa intreg, se taie fileuri sau bucatele, dupa cum dorim si se aseaza intr-o oala unsa in prealabil cu ulei de masline.

2. Se adauga rondele de morcov, de cartof, orezul si restul legumelor. Puteti opta si pentru alte legume.

3. Se adauga apa cat sa le cuprinda, sare, cateva frunze de patrunjel si feliutele de usturoi.

4. Se da la cuptor pana sunt toate fierte si se adauga restul de patrunjel fin tocat.

Dupa cum vedeti, nu este deloc dificil sa prepari peste la cuptor iar acest preparat impresioneaza foarte multa lume, fie ca sunt cei dragi sau musafiri aflati in vizita.

Greu este sa cureti pestele, daca ma intrebati pe mine🙂 Este o sarcina pe care as lasa-o altcuiva insa nu se incumeta nimeni :)) Pastravul are solzisori mici si dureaza putin pana il curatati bine de tot. Inlaturati aripioarele si portionati pestele in bucatele mici daca doriti ca cina sa fie gata mai repede.

Asa cum va intrebati, va confirm eu. Pastravul are multe oase, mici si firave, unele mai tari. Scoateti sira spinarii si apoi incepe distractia :)) Aveti de curatat oasele cu multa atentie pentru copii. Nu este precum somonul, nici precum macroul. Acestia doi sunt pesti care contin putine oase si de obicei nu prea riscam cu ei. Evident, nu sunt la fel de sanatosi precum pastravul, asa ca fiecare ia ce decizie doreste.

Un peste de mijloc, daca ma intrebati pe mine, este crapul romanesc, cel micut. Eu primesc destul de des peste de la o cunostinta care pescuieste aproape de Bucuresti, la o balta curata. Imi aduce 4-5 crapi, fiecare a cate 500-600 de grame maxim, uneori mult mai mici. Sunt deosebit de gustosi, au ceva oase si nu sunt deloc scumpi. Este o solutie de mijloc, mai ieftina decat somonul si mai sanatoasa, as zice eu🙂 Alaturi de crapul micut, cel romanesc, as recomanda si carasul. Este cam acelasi lucru, un peste ieftin si sanatos, gustos si putin osos🙂

Pofta buna si spor la peste sanatos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s