Somon la cuptor cu broccoli – reteta speciala pentru copii si mamici suple


Somonul ramane unul dintre cei mai interesanti pesti din lume. Stim ca somonul contine un nivel inalt de acizi grasi omega 3 si cat de importanti sunt acestia pentru sanatatea organismului uman. Copiii ar trebui, mai mult decat oricine, sa beneficieze din plin de pe urma pestelui, mai mult decat de pe urma oricarui alt tip de carne.

somon cu broccoliMulti parinti au limitat deja cantitatea de porc, vita si pui si au inceput sa pluseseze din ce in ce mai mult pe consumul de peste. Dintre toate tipurile de peste, pentru copii eu prefer somonul. Este un peste cu foarte putine oase, mari si deci foarte vizibile, cu gust bun si uleios.

Nu recomand somonul prajit, asa ca merg cu incredere pe o reteta culinara simpla, sanatoasa si gustoasa, de somon la cuptor cu broccoli. Merge de minune la pranz si chiar la cina.

Iata si reteta cea mai simpla pentru somon la cuptor cu broccoli:

Ingrediente:– un file sau un medalion de somon
– putin ulei de masline
– broccoli
– oregano

Mod de preparare Somon la cuptor cu broccoli:
Somonul se aseaza intr-o mica oala cu putina apa si doua linguri de ulei de masline. Nu ii punem sare de la inceput, pentru ca somonul sa ramana cat mai fraged. Lasam la foc mediu timp de 20-30 de minute. Incercam pestele si daca este facut, scoatem oala din cuptor.

Separat, intr-o mica oala cu apa fiarta si luata de pe foc, punem cateva buchete de broccoli. Le lasam la innabusit timp de 5-10 minute si apoi le lasam la scurs pe o farfurie.

Asta este tot. Somonul si broccoli-ul reprezinta o combinatie fantastica pentru cei mici. Oregano contine foarte multi antioxidanti si cel mic nu ii va simti gustul foarte pregnant, asa ca ii puteti presara putin pe deasura broccoli-ului.

Atentie! Eu prepar somon la cuptor cu broccoli si cu … usturoi. Fac mujdei clasic si il las langa somon si broccoli, putin diluat ca sa nu intepe. Nu uitati ca si usturoiul este unul dintre alimentele pe care ar trebui sa le consumam zilnic si care actioneaza ca dezinfectant, antibacterian, stimulator al imunitatii copiilor si adultilor.
Mult succes si spor la gatit!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s