Spanac cu carne – o reteta culinara pentru copii mofturosi si mamici grabite :)


Ingrediente: 500 g carne de pui sau vita, spanac 1 kg, 1/2 kg rosii sau o conserva de rosii fara pielita, 1 ceapa medie, 4 catei de usturoi.

Mod de preparare: sapancul se culege, se spala frunza cu frunza si se opareste. Se scurge de apa si se lasa deoparte.

Intr-un ceaun se pune carnea cu 3 linguri ulei la foc mic timp de 5 minute, impreuna cu jumatate de cana de apa. In acest fel carnea nu se va praji dar isi va dezvolta aroma considerabil.

Se mai adauga o cana din apa in care a fiert spanacul si ceapa tocata fin. Se lasa la fiert, avand grija sa punem apa de la spanac in mod constant.

Cand carnea este gata se adauga rosiile pasate sau taiate cubulete. Se lasa la fiert 2 minute si se adauga spanacul, usturoiul pisat si putina apa in care a fiert acesta. Se mai lasa la fiert 20 de minute.

Pofta buna!

One thought on “Spanac cu carne – o reteta culinara pentru copii mofturosi si mamici grabite :)

  1. Andreea 29 Aprilie 2015 / 10:55 am

    Spanacul trebuie oparit, atat pentru a pastra cat mai mult din vitamine, cat si pentru a mentine la minim continutul de oxalati. Tot pt continutul de oxalati aruncam si apa in care a fiert sau a fost oparit.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s