Tocanita de pui, asa cum facea bunica


Ingrediente: 500 g carne de pui, 1 morcov mare, 2 cartofi, 1 ceapa, 1 dovlecel, 2 rosii mari sau suc de rosii, 2 catei usturoi, marar si patrunjel.

tocanita de pui cu cartofi
tocanita de pui cu cartofi

Mod de preparare:

1. carnea de pui se lasa la innabusit intr-un ceaun cu 5 linguri ulei de masline. Se intoarce pe toate partile si se adauga apa in mod constant pana ce puiul este aproape gata.

2. Se adauga morcovul dat pe razatoarea cu gauri mari, ceapa tocata fin si 1 catel de usturoi.

3. Se lasa sa fiarba la foc mediu 15 minute si se adauga cartofii. Dupa inca 10 minute se adauga dovleceii.

4. Cand dovleceii s-au inmuiat se adauga sosul de rosii. Se fierbe timp de 5 minute la foc puternic si se stinge focul, adaugand si verdeata tocata fin.

tocanitadedovleceisicartofi

Probabil cel mai important lucru este sa preparati un sos de rosii bun, veritabil. Rosiile se taie marunt si se lasa la innabusit intr-o cratita cu 2 linguri de ulei de masline si un praf de sare. Adaugam si usturoiul tocat marunt si lasam sa scada usor, la foc mic. Acest sos de rosii face minuni la orice supa, ciorba, paste si tocanite.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s