Ciulama de post – Reteta culinara vegetariana, simpla si sanatoasa


Ciulama de post sau Ciulama Vegetariana. Iata mai jos una dintre cele mai simple retete culinare din lume, una pe care prea putini o cunosc, din pacate.

ciulama de post
ciulama de post

Ingrediente pentru ciulama de post: 200-300 de ciuperci Champignon, 3 linguri de faina, 1 morcov mic, o ceapa mica, un sfert de telina, sare, ulei si piper.

Mod de preparare Ciulama de Post: Ciupercile se fierb intr-o oala cu apa, alaturi de morcov, telina si ceapa. Cand toate sunt fierte, scoatem legumele si lasam doar ciupercile in zeama in care au fiert. Adaugam o frunza de dafin, 5-10 boabe de piper si apoi adaugam un amestec din faina cu zeama de la ciuperci.

Luam un polonic de supa de ciuperci si in ea omogenizam faina cu 2-3 linguri de ulei. Amestecul merge in oala cu ciupercile si se mai lasa pe foc inca 5-10 minute la foc super mic. Amestecam in tot acest timp. Rezulta o ciulama pe atat de groasa pe cat ne dorim. Daca vreti sa curga mai usor, puneti doar 2 linguri de faina. Daca vreti sa fie mai groasa, adaugati 3-4 linguri de faina la o oala de supa de ciuperci.

Asezonati cu frunze tocate marunt de patrunjel si nu uitati de usturoi. Eu il pun la final, odata cu faina. Daca apuca sa fiarba, nu mai inteapa asa de tare si atunci il putem da si copiilor de peste 3 ani. Daca sunteti mai curajosi, faceti mujdei si puneti langa ciulama. Alaturi merge de minune si o mamaliga🙂

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s