Falafel, o reteta culinara simpla si gustoasa :) Bonus mix de condimente secret


Dom’le, nu s-a mai vazut falafel cum o sa va descriu in randurile urmatoare. Este ceva nemaivazut, nemaigustat, care da dependenta totala :))) Si se prepara simplu de tot. Este complet vegetarian si are o aroma orientala care te duce direct cu gandul la o evadare in Asia.

falafel pe lipie libaneza
falafel pe lipie libaneza

De ce ingrediente aveti nevoie pentru falafel?

– un bol mic de naut lasat la inmuiat peste seara si apoi fiert bine, ceapa tocata marunt, coriandru (il gasiti uscat, la plic), patrunjel tocat marunt, un praf de curry sau turmeric, un varf de cutit de boia de ardei dulce, 2-3 catei de usturoi, sare, 2-3 linguri de ulei de masline, 2-3 linguri de faina.

Treaba sta simplu de tot. Multi fac falafel din naut doar inmuiat si nefiert. Cand se baga la blender, lasa mai putina apa si atunci chiftelele se ruleaza usor si sunt mai tepene. Cine face falafel din naut fiert, cum fac eu, are o mica problema, sa ii zicem asa… Chiftelele lasa mai multa apa si atunci amestecul tinde sa se destrame. Dar asta se rezolva simplu. In amestecul care rezulta din pasarea nautului fiert, se adauga 2-3 linguri de ulei de masline sau floarea soarelui si faina cat sa se lege si sa stranga putin compozitia.

Asa, deci… Unde eram. Va spuneam ca trebuie sa rezulte o pasta ca de chiftele, din naut fiert, condimente, patrunjel, ceapa tocata si usturoi tocat. Pasta se face sub forma de chiftele si se pune la prajit intr-o tigaie larga. Se prajesc aceste chiftele pana cand se rumenesc. Eu le fac ca pe parjoale, adica le turtesc si le fac mai ovale, ca sa fiu sigura ca si compozitia de la mijloc este bine facuta. Riscuri nu sunt pentru ca nautul vostru este fiert🙂 Dar oricum ar fi, vrem ca si mijlocul sa fie facut.

Cand scoateti chiftelele, le puteti pune direct pe lipii libaneze.

Alaturi de falafel merge de minune un humus si o salata tabouleh.

salata tabouleh
salata tabouleh

Mai este un sos secret care da dependenta: Este un mix de condimente si sosuri: Puneti iaurt intr-un castron. Adaugati usturoi pisat marunt, sare, un praf de piper, un praf de turmeric, un praf de oregano si putin cimbru. Amestecati bine si lasat la rece. Inmuiati chiftelele de falafel in acest sos si nu veti regreta. Este ceva miraculos de gustos :)))

Cam asa gustoase sunt majoritatea mancarurilor asiatice. Sunt cel putin delicioase si majoritatea sunt foarte sanatoase.

Pofta buna!

Cititi si:

Tabouleh, cea mai sanatoasa salata din lume. Reteta simpla in 3 pasi

Humus facut in casa. Reteta culinara simpla si sanatoasa

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s