Humus facut in casa. Reteta culinara simpla si sanatoasa


Daca vrei o reteta culinara simpla si sanatoasa, poti sa alegi intotdeauna sa prepari un humus delicios. Este un preparat pe care eu il consider esential in casa, sa fie mereu in frigider. Cand iti este foame si vrei ceva hranitor, satios si sanatos, sa poti sa pui o lingura de humus pe lipie libaneza, pe o felie de paine sau chiar gol.

humus de casa
humus de casa

Cum prepar eu humus-ul in casa?

Ingrediente: 200 de grame de naut, o mana de seminte de susan, sare, ulei de masline, piper.

Cum se prepara: Nautul se lasa la inmuiat de cu seara. Ii schimbam apa de cateva ori. Dimineata il punem la fiert si aruncam primele 2-3 ape. Lasam sa clocoteasca minim 2-3 ore, pana cand boabele se sfarama usor. Cand sunt asa de moi incat aproape sa se topeasca in gura, sunt gata.

Nautul se da la blender, impreuna cu semintele de susan, sare si piper, 3-4 linguri de ulei de masline. Asezam totul intr-o farfurie larga. Deasupra presaram putina boia de ardei si o lingura de ulei de masline. Decorul este si el important.

Eu mananc humus pe lipie libaneza, daca am in casa in acel moment. Daca nu, atunci pun pe paine sau chiar langa mamaliga🙂 Merge de minune!

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s