Humus preparat acasa, in 3 pasi simpli! Reteta culinara delicioasa


Humusul facut acasa este cel mai bun preparat pe care sa il ai mereu la indemana. Nu ar trebui sa iti lipseasca din frigider din simplul motiv ca este cel la care poti apela oricand iti este foame sau pofta de ceva bun, sanatos si satios.

Decat un sandwich, mai bine o felie de lipie libaneza cu niste humus si eventual si o salata tabouleh alaturi.

humus si masline
humus si masline

Cum prepar eu humusul? Las nautul la inmuiat peste noapte. A doua zi il fierb pana se sfarama bobul de naut intre degete. Cand s-a racit, il dau la blender, adaug seminte de susan date la rasnita de cafea si apoi mai bun sare, boia de ardei si 2 linguri de ulei de masline.

Asta e tot. Suna simplu si cam asa si este, doar sa aveti rabdare pana fierbe nautul. Puneti mereu apa, fiindca scade repede. Nu uitati sa aruncati primele 2 ape. Eu asa procedez. Si ca sa nu aveti mari probleme de balonare, la fiert adaugati cateva boabe de coriandru si cateva de chimen.

Este bun humusul pentru copii? Evident! Este una dintre cele mai sanatoase retete culinare pentru copii si adulti. Nu contine nimic artificial, nu contine arome, nu contine nimic greu la stomac. Poate sa ii baloneze putin, insa asta se intampla si de la fasole batuta, mazare sau varza si nu numai… Eu zic sa le dati sa guste si sa vedeti daca le place🙂 S-ar putea sa ramaneti surprinsi ca humusul este un deliciu pentru unii copii🙂

De unde cumparati naut? De la plafar, vrac sau ambalat, de la hipermarket, de la magazine turcesti. Costa cam 9 lei kilogramul si se umfla mult, deci nu puneti in cantitati industriale la umflat :))) O sa faceti humus pentru tot blocul!

De ce pun semintele de susan la rasnita de cafea? Ca sa iasa o pudra care adaugata in naut, la blender, devine ceva cremos si total digerabil. Semintele de susan se digera bine si lasa in organism calciu, magneziu si seleniu atunci cand sunt rasnite. Desigur, humusul traditional se face cu tahini, adica pasta de susan. Eu nu folosesc pentru ca ma costa prea mult si nu cred ca are rost. Prefer sa cumpar eu susan de la plafar si sa il rasnesc. De asemenea, tahini se gaseste la borcan si odata deschis, trebuie consumat in cateva zile. Eu nu reusesc sa mananc atata tahini, asa ca prefer sa cumpar vrac. Cu 2 lei cumparati susan pentru 3 humus-uri🙂

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s