Iahnie de fasole. Cea mai simpla reteta cu putinta :)


Iahnia de fasole este probabil cea mai buna mancare romaneasca, una pe care o preparam foarte simplu.

Astazi am preparat iahnie de fasole  de post. Am folosit un bol mic de fasole pe care am lasat-o la inmuiat 4-5 ore. Apoi am fiert-o in apa cu sare. Am schimbat apa de 2-3 ori. Am vazut ca altii nu schimba asa de mult apa. Altii o schimba si mai mult. Fiecare face cum doreste, rezultatul este cam la fel. Se spune ca daca schimbi apa la fiert la fasole, nu o sa mai ai probleme referitoare la balonarea de dupa :)))

Separat, fac un amestec de sos de rosii pasate, de la sticla. Adaug ceapa tocata marunt, morcov tocat marunt, curry indian (nu intotdeauna), cimbru mult si chimen (scade balonarea). Fac acest sos rosu genial si cand fasolea e gata fiarta, atunci amestec totul si mai las sa fiarba cam 5-10 minute la foc mic. Adaug frunza de dafin si sting focul.

La final de tot, in farfurii, langa iahnia de fasole adaug uneori patrunjel. Merge de minune cu un pahar de vin rosu alaturi!

Pofta buna!

Alte combinatii interesante:

  • Iahnie de fasole servita langa salata de sfecla rosie!
  • Iahnie de fasole cu cartofi copti
  • Iahnie din fasole alba, linte rosie si linte verde. Iese un fel de mancare foarte delicios, puternic nutritiv, extrem de satios 🙂
  • Iahnie de fasole cu ciuperci la cuptor servite alaturi.
  • Iahnie de naut, preparata la fel ca mai sus, doar ca in loc de fasole adaugam naut
  • Iahnie de fasole si naut, in proportii egale 🙂

Pofta buna!

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s