Macaroane cu ciuperci si masline


Nu exista nimic mai hranitor si reconfortant decat o portie sanatoasa de paste. Si daca tot vrem sa fie sanatoase, sa fie fara carne. Sa facem macaroane cu ciuperci si masline si va garantez ca vor fi hranitoare, satioase si gustoase.

Ingrediente pentru macaroane cu ciuperci si masline:macaroane sau spaghete din grau dur, 500 g  ciuperci, o mana de masline tocate marunt, 8 rosii medii, cimbru, busuioc, oregano sare, ulei de masline.

pastecumaslineitalia

Cum preparam macaroanele cu ciuperci si masline: Macaroanele se fierb in apa cu sare, se scurg si se lasa in apa rece minim 10 minute. Asa isi vor capata consistenta.

Spalam ciupercile si le lasam la innabusit intr-o oala cu 2-3 linguri de masline si un praf de sare. Cand sunt gata adaugam masline tocate marunt. Se adauga sosul de rosii, pe care va invat imediat cum se prepara. Se lasa totul la inabusit aproximativ 10 minute.

Intr-o oala incapatoare, se pun pastele scurse bine si se amesteca cu sosul de rosii, maslinele si ciupercile. Se lasa la inabusit inca 10 minute.

pastecumasline

Sosul secret de rosii: Rosiile bine coapte se taie marunt si se lasa la inabusit cu 3-4 linguri de ulei de masline, sare si usturoi maruntit. Adaugam busuioc, cimbru si oregano. Lasam sa scada la foc mic. Acest sos se toarna peste ciupercile bine facute si alaturi de masline. Tot acest amestec se va turna peste paste si impreuna se mai lasa la foc pana cand sosul adera perfect la paste🙂

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s