Mancare de dovlecei


Mancarea de dovlecei este una dintre retetele culinare cele mai simple si mai rapide de preparat. In acelasi timp, este o mancare usoara, care favorizeaza digestia si ne ajuta sa ne mentinem in limitele dorite ale greutatii atunci cand nu o combinam cu paine in exces sau cu feluri de carne cu multa grasime.

tocanitadedovleceisicartofi

Iata o mancare de dovlecei care se prepara in mai putin de 20 de minute:

Ingrediente:un dovlecel mediu sau 2 dovlecei mici, 1 ardei gras, 1 vanata subtire, 5 cartofi mici, 1 ceapa, chimen, sare, piper, ulei

Mod de preparare: Intr-un ceaunel se pun la calit bucatelele de ceapa in ulei timp de 1 minut. Se adauga vanata decojita si taiata cubulete si ardeiul taiat fidea. Se lasa timp de 2 minute, pana se inmoaie vinetele. Se adauga cartoful taiat cubulete si se adauga apa cat sa cuprinda mancarea. Se lasa 10 minute pana se inmoaie cartoful si se adauga dovleceii taiati marunt si se mai lasa 10 minute. Se adauga sare, piper si chimen.

Mancarea de dovlecei poate fi preparata cu tot felul de tipuri de carne, cu singura conditie ca dovleceii sa se adauge cand legumele si carnea sunt deja fierte. Dovleceii fierb foarte usor si se vor sfarama daca ii fierbem prea mult sau daca ii lasam la foc tare.

De asemenea, puteti asezona mancarea de dovlecei cu rosii naturale sau pasta de rosii.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s