Mancare de vinete


Mancarea de vinete este una dintre retetele culinare cu un aport vitaminic important. Vinetele se gasesc in orice perioada a anului, fie ca sunt de import sau sunt cele romanesti. Mancarea de vinete se prepara usor si se poate utiliza si carnea in compozitia sa. Pentru cei care tin un regim vegetarian vom exemplifica o reteta culinara simpla si personalizabila dupa bunul plac.

Ingrediente pentru a prepara mancare de vinete: 2 vinete subtiri si coapte, 2 ardei grasi, 1 morcov mic, 1 ceapa sau 2 fire de praz, 2 catei de usturoi sau cateva fire de arpagic, patrunjel, sare, piper, ulei.

vinetecoapte

Mod de preparare: vinetele se decojesc, se spala si se pun cu putin ulei la calit intr-un ceaun sau intr-un tuci cu jumatate de cana de apa. Dupa 3 minute se adauga ceapa si morcovul dat pe razatoare si se lasa la calit inca 5 minute, adaugand mereu aap cat sa le cuprinda pe toate si se lasa la fiert la foc mediu timp de 20 de minute, pana se inmoaie bine morcovul. La final se adauga usturoiul, sare si piperul si verdeata tocata marunt sau facuta pasta la blender.

Mancarea de vinete va avea un aspect mai interesant si pentru copii daca se adauga pasta de verdeata in loc sa o tocam. Mancarea va avea o culoare verde foarte puternica. De asemenea, multe retete culinare pe baza de vinete se asezoneaza foarte bine cu rosii, pasta de tomate sau chiar pasta de ardei. Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s