Paste cu pesto facut in casa :)


Eu fac, probabil, cel mai bun pesto din tot Bucurestiul :))

penne cu pesto
penne cu pesto

Fara modestie, dar chiar fac un pesto de moare lumea. Sa va spun cum…

3 foi leurda proaspata!
3 ramurele de patrunjel
1 ramurica de leustean (nu mai mult, caci se amaraste)
un fir de usturoi verde
un fir de ceapa verde

Toate se toaca marunt si apoi se iau la pasat cu pisalogul de usturoi. Nu va chinuiti cu blenderul ca mai mult se pierde la spalat. Si nu are rost. Merge de minune la pisalog, intr-un bol mare de ceramica, sa aveti unde sa va desfasurati :))

Pastele se fierb al dente, adica mai tari🙂 Sa stea in furculita :))

Pesto se pune intr-o tigaie. Se adauga 2-3 linguri de ulei de masline si se lasa la incins putin, maxim 2-3 minute.

Pentru parinti🙂 Pesto se presara peste paste si se serveste fierbinte. Daca aveti prin casa, merge un vin la toata treaba asta, pentru parinti. Copiii sa bea ceai de fructe de padure. Aroma stinge usturimea de la pesto, desi nu este chiar asa pronuntata pentru ca pesto isi taie din aroma cand este pus in tigaie. Cand se incinge, iuteala se cam duce iar aromele devin si mai profunde.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s