Retete culinare vegetariene: Chiftele vegetariene


Chiftelele vegetariene sunt perfecte pentru pranz, pentru o cina usoara, pentru salate sau chiar pentru un aperitiv interesant la o mica petrecere. Cum le preparam cat mai simplu?

Ingrediente:
2 cartofi fierti
1 dovlecel mic, dat pe razatoare
1 ardei gras dat pe razatoare
jumatate de legatura de marar/ patrunjel
un praf de oregano

Mod de preparare:
Ca sa preparati chiftele vegetariene perfecte, va recomand sa aveti un vas de sticla, tip tava yenna. In el veti aseza micile bilute formate din ingredientele de mai sus. Nu este nevoie de ou ca sa se lege pentru ca nu au unde sa se destrame🙂 Nu se vor praji in ulei, ci se coc la cuptor.

Va recomand, daca doriti si va place, un strop de ulei de masline la omogenizarea ingredientelor de mai sus.

Va rezulta o pasta delicioasa, pe care o veti imparti in bilute frumoase. Le asezati in tava de sticla, acoperiti daca doriti si coaceti timp de 30 de minute, foc mediu. Sunt gata cand sunt aurii sau fac o mica crusta. Oricum ar fi, nu le rumeniti prea tare. Adaugati sare, chilli, piper, boia de ardei, pudra de ghimbir sau curcuma, tot ce va trece prin minte. Totul este binevenit, atat timp cat nu sunt picante si cat timp nu sunt in cantitati mari. Fiica mea prefera curry, boia de ardei dulce si verdeturile proaspete. Cam atat in chiftelele vegetariene🙂

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s