12 salate geniale


Nicio zi fara o salata, daca nu chiar doua🙂 Cateva idei de salate geniale, simple si sanatoase:

Salata de sfecla

Este cu adevarat una dintre preferatele mele. Se prepara asa de simplu si rapid, incat de multe ori am aceasta salata zilnic in meniu. Nu mai pun la socoteala faptul ca fiica mea o adora, asa ca profit de fiecare ocazie pentru a o prepara. Sfecla se pune la fiert, taiata pe jumatate si nedecojita. Se fierbe 30 de minute la foc mediu. Se decojeste, se da pe razatoarea mare si se amesteca bine cu ulei, zeama de lamaie si sare. Asta e tot. V-am spus ca e simpla!

salatadesfeclarosiepentrucopii

Salata de morcov, telina si lamaie
Morcovul si telina se dau pe razatoare. Se amesteca impreuna cu zeama de lamaie si se serveste la orice garnitura, mai ales la orez sau tocanite. Poate fi o cina perfecta pentru cei care tin dieta. Este una dintre cele mai satioase salate din lume. Eu o folosesc si pe post de gustare pana la pranz, cand iau o pauza de munca la birou. Decat o punga de covrigi scumpi si nesanatosi, mai bine ceva bun.

Salata de cruditati si naut
Salata verde se taie bucati impreuna cu orice alte legume doriti, precum morcov sau varza. Se adauga naut fiert, boabe mari, nepisate. Se adauga ulei, zeama de lamaie, sare si va promit ca o sa mancati pana faceti indigestie :))) Glumesc. Mancati cu moderatie!

Salata de ton cu porumb
Tonul se marunteste si se amesteca intr-un bol impreuna cu porumbul si ceapa taiata marunt. Se adauga ulei de floarea soarelui sau de masline, sare si cateva masline. Daca maslinele sunt sarate, nu mai puneti sare. Un praf de oregano si asta e tot. O salata ieftina, rapid de preparat si asa de satioasa!

Salata Cesar
Pieptul de pui facut la gratar sau fiert se taie bucati micute. Se adauga frunze de salata verde, oregano din plin, ulei de masline, 5-6 crutoane proaspat coapte si sare dupa gust. Daca doriti, adaugati si putina zeama de lamaie.

salata verde cu telemea
salata verde cu telemea

Salata greceasca
Salata verde se taie bucati. Se adauga masline din plin, ceapa rosie taiata solzisori, rosii bine coapte, castraveti si branza feta. Adaugam zeama de lamaie si sare dupa gust. Grecii adora si piperul, asa ca puteti sa il folositi cu incredere pentru o salata greceasca uimitoare!

Salata de linte verde
Lintea verde se spala bine si apoi se fierbe pana crapa bobul si aproape se topeste in gura. Se adauga intr-un bol mare, dupa ce s-a racit. Se adauga rosii taiate impreuna cu castraveti si ceapa. Se adauga ulei si sare dupa gust, piper si verdeturi proaspete. Se serveste ca pranz sau chiar ca cina!

Salata 5 ingrediente
Rosii, castraveti, ceapa, dovlecei, masline. Toate se taie si se amesteca intr-un bol impreuna cu ulei de care aveti si sare, zeama de lamaie si verdeturi proaspete sau uscate: oregano, cimbru, chimen samd.

Salata chinezeasca
Salata chinezeasca se gaseste in marile magazine alimentare. Se toaca marunt cateva foi, se adauga varza rosie romaneasca. Se adauga pui fiert in sos de soia si totul se asezoneaza cu putin ulei de susan sau ulei de floarea soarelui. Se adauga ca decor seminte de susan si nu uitati de ghimbir. Daca aveti proaspat, adaugati cateva cubulete minuscule in salata sau cand fierbe puiul in apa, impreuna cu 2 linguri mici de sos de soia.

Salata de varza cu morcov
Iata inca una dintre salatele mele preferate, una extrem de simplu de preparat si pe care cred ca ati mai gustat-o prin restaurante celebre din lumea intreaga. Varza proaspata se taie marunt, fideluta, impreuna cu morcovul. Totul se asezoneaza cu putin otet sau cu zeama de lamaie, orice preferati. Se adauga sare si piper.

Salata de alge cu somon
Daca aveti ocazia sa treceti pe la plafar, luati si o punga de alge de mare. Daca luati alge din Japonia, e si mai bine. Specialistii spun ca sunt mai curate si mai sanatoase. Eu iau de care gasesc, si japoneze, dar si chinezesti. Le spal bine, le las la umflat in apa rece si schimb apa de cateva ori. Dupa ce au stat in mai multe randuri de apa, timp de 3-4 ore, le calesc in ulei de floarea soarelui, 3 linguri de sos de soia si 2 lingurite de ghimbir pudra.

Asa stiu ca nu mai au niciun miros de balta. Le toc marunt si le amestec intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, seminte de susan si o lingurita de sos de soia. Eu sunt vegetariana dar cei care nu sunt, au ocazia sa guste ceva cu adevarat demential. Luati un file minuscul de somon afumat sau somon fiert si taiati-l super marunt. Adaugati la salata de alge. O sa mancati ceva genial, va garantez. Eu obisnuiam sa mananc alaturi de taitei din orez sau orez chinezesc.🙂

Salata de fructe de mare
Luati cateva scoici congelate ( 10 scoici mici – 100 de grame aproximativ) si spalati-le in mai multe ape. Puneti-le putin la calit in 2 linguri de ulei de floarea soarelui si apoi adaugati o lingurita de sos de soia daca va place aroma. Dupa ce sunt calite, in minim 5 minute la foc mediu, amestecand in continuu si adaugand cateva linguri de apa, le puteti lasa se se raceasca. Intr-un bol mare, rupeti cateva frunze de salata verde. Adaugati rosii taiate marunt, castraveti taiati marunt, scoicile racite, ulei de masline si zeama de lamaie din plin. Adaugati oregano si asta e tot. Serviti pe post de pranz, pe post de cina, pe post de gustare🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s