12 salate geniale, simple, rapide si foarte sanatoase


Nicio zi fara o salata, daca nu chiar doua 🙂 Cateva idei de salate geniale, simple si sanatoase:

Salata de sfecla

Este cu adevarat una dintre preferatele mele. Se prepara asa de simplu si rapid, incat de multe ori am aceasta salata zilnic in meniu. Nu mai pun la socoteala faptul ca fiica mea o adora, asa ca profit de fiecare ocazie pentru a o prepara. Sfecla se pune la fiert, taiata pe jumatate si nedecojita. Se fierbe 30 de minute la foc mediu. Se decojeste, se da pe razatoarea mare si se amesteca bine cu ulei, zeama de lamaie si sare. Asta e tot. V-am spus ca e simpla!

salatadesfeclarosiepentrucopii

Salata de morcov, telina si lamaie
Morcovul si telina se dau pe razatoare. Se amesteca impreuna cu zeama de lamaie si se serveste la orice garnitura, mai ales la orez sau tocanite. Poate fi o cina perfecta pentru cei care tin dieta. Este una dintre cele mai satioase salate din lume. Eu o folosesc si pe post de gustare pana la pranz, cand iau o pauza de munca la birou. Decat o punga de covrigi scumpi si nesanatosi, mai bine ceva bun.

Salata de cruditati si naut
Salata verde se taie bucati impreuna cu orice alte legume doriti, precum morcov sau varza. Se adauga naut fiert, boabe mari, nepisate. Se adauga ulei, zeama de lamaie, sare si va promit ca o sa mancati pana faceti indigestie :))) Glumesc. Mancati cu moderatie!

Salata de tofu cu porumb
Tofu se marunteste si se amesteca intr-un bol impreuna cu porumbul si ceapa taiata marunt. Se adauga ulei de floarea soarelui sau de masline, sare si cateva masline. Daca maslinele sunt sarate, nu mai puneti sare. Un praf de oregano si asta e tot. O salata ieftina, rapid de preparat si asa de satioasa!

Salata Cesar
Pieptul de pui facut la gratar sau fiert se inlocuieste cu succes cu bucatele de tofu. Se adauga frunze de salata verde, oregano din plin, ulei de masline, 5-6 crutoane proaspat coapte si sare dupa gust. Daca doriti, adaugati si putina zeama de lamaie.

Salata greceasca
Salata verde se taie bucati. Se adauga masline din plin, ceapa rosie taiata solzisori, rosii bine coapte, castraveti si branza feta. Adaugam zeama de lamaie si sare dupa gust. Grecii adora si piperul, asa ca puteti sa il folositi cu incredere pentru o salata greceasca uimitoare!

Salata de linte verde
Lintea verde se spala bine si apoi se fierbe pana crapa bobul si aproape se topeste in gura. Se adauga intr-un bol mare, dupa ce s-a racit. Se adauga rosii taiate impreuna cu castraveti si ceapa. Se adauga ulei si sare dupa gust, piper si verdeturi proaspete. Se serveste ca pranz sau chiar ca cina!

Salata 5 ingrediente
Rosii, castraveti, ceapa, dovlecei, masline. Toate se taie si se amesteca intr-un bol impreuna cu ulei de care aveti si sare, zeama de lamaie si verdeturi proaspete sau uscate: oregano, cimbru, chimen samd.

Salata chinezeasca
Salata chinezeasca se gaseste in marile magazine alimentare. Se toaca marunt cateva foi, se adauga varza rosie romaneasca. Se adauga pui fiert in sos de soia si totul se asezoneaza cu putin ulei de susan sau ulei de floarea soarelui. Se adauga ca decor seminte de susan si nu uitati de ghimbir. Daca aveti proaspat, adaugati cateva cubulete minuscule in salata sau cand fierbe puiul in apa, impreuna cu 2 linguri mici de sos de soia.

Salata de varza cu morcov
Iata inca una dintre salatele mele preferate, una extrem de simplu de preparat si pe care cred ca ati mai gustat-o prin restaurante celebre din lumea intreaga. Varza proaspata se taie marunt, fideluta, impreuna cu morcovul. Totul se asezoneaza cu putin otet sau cu zeama de lamaie, orice preferati. Se adauga sare si piper.

Salata de alge cu tofu
Daca aveti ocazia sa treceti pe la plafar, luati si o punga de alge de mare. Daca luati alge din Japonia, e si mai bine. Specialistii spun ca sunt mai curate si mai sanatoase. Eu iau de care gasesc, si japoneze, dar si chinezesti. Le spal bine, le las la umflat in apa rece si schimb apa de cateva ori. Dupa ce au stat in mai multe randuri de apa, timp de 3-4 ore, le calesc in ulei de floarea soarelui, 3 linguri de sos de soia si 2 lingurite de ghimbir pudra.

Asa stiu ca nu mai au niciun miros de balta. Le toc marunt si le amestec intr-un bol cu 2 linguri de ulei de masline, seminte de susan si o lingurita de sos de soia. Luati o cutie de tofu afumat si tocati marunt o bucata zdravana. Adaugati la salata de alge. O sa mancati ceva genial, va garantez. Eu obisnuiam sa mananc alaturi de taitei din orez sau orez chinezesc. 🙂

Salata de broccoli cu susan si rosii chery
Adaugati broccoli oparit timp de 5 minute si apoi tocat, rosii cherry, seminte de susan, ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper. Va garantez ca veti manca o salata geniala 🙂

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s