Tabouleh, cea mai sanatoasa salata din lume. Reteta simpla in 3 pasi


Mii de nutritionisti confirma ceea ce deja banuiam. Tabouleh (tabule) ramane cea mai sanatoasa salata din lume. De ce si cum se prepara cititi aici.

salata tabouleh
salata tabouleh

Motivul era si clar. Patrunjelul inunda organismul cu nutrienti pe care nu ii poate lua decat din jumatate de flacon de vitamine si minerale. Si nu discutam doar despre vitamina C. Discutam despre cantitati mari de Calciu, Fier, Magneziu, Seleniu. Alaturi de patrunjel, rosiile joaca un rol mega important: antioxidanti si licopen, pentru protectie impotriva imbatranirii, substantelor toxice pe care le inghitim/ respiram zilnic (pesticide, gaz de esapament samd). Mai vine puternic din urma si ceapa, care detin rol antibiotic si antiviral. Adaugam si uleiul de masline, care protejeaza si el impotriva multor afectiuni si boli. Nu uitam de lamaie, care contine zeci de vitamine si minerale care ne intineresc organismul, detoxifiaza si vitalizeaza.

Haideti sa vedem si reteta culinara de salata tabouleh (Tabule):

1-2 legaturi de patrunjel tanar
2-3 rosii mari
o ceapa medie
2-3 linguri de ulei de masline
o lamaie mica
2-3 linguri de cus-cus pus la umflat in apa calda

Cum se prepara Salata Tabouleh?

Taiem marunt patrunjelul, rosiile, ceapa si adaugam totul intr-un bol incapator. Adaugam sare, ulei, cus-cusul care s-a umflat si zeama de lamaie. Asta e tot. Simplu, nu-i asa? O reteta mai simpla de atat nici nu se putea.

salata tabouleh, humus si masline
salata tabouleh, humus si masline

Salata Tabouleh este exceptionala, sanatoasa si gustoasa. Se prepara rapid si din ingrediente pe care de cele mai multe ori le avem in casa ori le procuram simplu si rapid.

Salata tabouleh se recomanda atat copiilor, tinerilor cat si varstnicilor. Nu are efecte adverse si nici contraindicatii🙂. Puteti sa o mancati zilnic, insa ar fi de preferat sa fie rosii de tara, patrunjel de gradina si ulei de masline folosit cu moderatie si virgin.

Salata Tabouleh merge de minune alaturi de humus (naut fiert, pasat la blender si amestecat cu seminte de susan, ulei de masline si boia de ardei dulce).

Evident, in salata tabouleh mai merg de minune si maslinele. Puteti sa o serviti alaturi de friptura, peste la cuptor sau cartofi copti.

Nu in ultimul rand, salata tabouleh merge perfect langa lipie libaneza si chiar in ea puteti sa adaugati si cateva falafel, chiftele de naut.

 

Pofta buna!

One thought on “Tabouleh, cea mai sanatoasa salata din lume. Reteta simpla in 3 pasi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s