Ciorba de linte


Ingrediente:500 g carne pui/porc/vita/curcan, 300 g linte, 6 rosii mici, 1 morcov, telina, pastarnac, radacina patrunjel, 2 ardei grasi, 1 telina mica, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leustean, 2 frunze telina, 1 foaie dafin, cimbru, busuioc, ulei, sare

Mod de preparare: Lintea lasata la umflat 3 ore minim, se fierbe la foc mare. Se arunca prima apa si apoi se fierbe la foc mediu adaugand cimbrul, busuiocul, foaia de dafin. Carnea se adauga dupa ce lintea a fiert 30 minute.
Intr-un ceaun se adauga toate legumele(in afara de rosii) date pe razatoarea mare si se inabusa cu putina sare si ulei. Cand morcovul este fiert, se adauga rosiile taiate marunt, pasate la blender sau date pe razatoarea mare. Se inabusa pana rosiile au fiert.

Cand lintea a fiert, adaugam legumele calite si inabusite. Mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute si adaugam patrunjelul, leusteanul si frunzele de telina tocate marunt. Stingem focul.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s