Ciorba de perisoare vegetariene


Pentru puii nostri si pentru noi insine, doar ce e mai bun. Si cum medicii si nutritionistii avertizeaza cu privire la riscurile aferente consumului prea mare de carne, azi va propun ceva bun de tot, gustos, fara hormoni, fara antibiotice si alte prostii. Nu mai pun la socoteala ca este o ciorba sanatoasa si cu care veti economisi o gramada de bani. Kilogramul de carne este minim 15 lei. Taiati suma de pe lista. Ciorba de perisoare vegetariene se face cu maxim 6 lei🙂 Repet. Costa putin si nu este o bomba de chimicale. Detoxifiaza corpul, fara sa il lipseasca de calciu si proteine.

Ingrediente pentru ciorba de perisoare in stil vegetarian:
– zarzavat de care preferati (morcov mic, jumatate de telina, pastarnatc, radacina de patrunjel)
– un ardei gras mic
– verdeata proaspata (leustean, frunze de telina, patrunjel)
– o mana de orez
– taitei
– un ou
– putina soia, daca va place
– 2 rosii sau 3 linguri de rosii pasate conservate

ciorba de perisoare
ciorba de perisoare vegetariene

Cum facem ciorba de perisoare vegetariene:

Intr-o oala incapatoare, punem putin la calit cubuletele de zarzavat. Nu vrem sa le rumenim, ci sa le lasam sa se inmoaie si sa isi lase aroma. Punem apa peste ele si le lasam sa fiarba la foc moale.

Separat, facem amestecul de perisoare. Un ou nu omoara pe nimeni si daca sunteti ovo-lacto-vegetarieni, atunci merge de minune. Are proteine din plin, asa ca cel mic va avea de unde sa isi ia aportul necesar. Amestecam orezul bine spalat si lasat la umflat, cu un ou si cu patrunjel taiat marunt, aproape microscopic. Adaugam si soia care a stat in apa, la umflat. Sper sa alegeti soia marunta, ca un praf subtire. Este perfecta si pentru chiftele si aroma este geniala.

Amestecam totul si adaugam un praf de sare. Lasam sa se mai umfle putin acest amestec. Se va trage oul in compozitie, de la sine, in 2-3 minute.

Ciorba fierbe pe foc si cand legumele sunt aproape fierte, dam drumul la perisoare, cu lingurita inmuiata mereu in apa, ca sa nu se prinda compozitia de ea. Focul sa fie dat la minim acum, ca sa nu rascoleasca perisoarele. Nu vrem sa iasa zdrente.

De acum, daca totul este aproape fiert, adaugam si rosiile sau pasta de rosii pasate. Adaugati si taiteii fierti separat. Daca aveti si bors de casa, recomand sa puneti. Iese o ciorba de perisoare de arunci cu fesul dupa caini si nu costa multa, nu baloneaza, nu se digera in 3 zile…

Pofta mare si nu uitati ca o reteta nu se respecta intru totul. Modelati-o. Adaugati ingrediente care va sunt dragi. Poate un fir de busuioc, poate niste smantana la final, poate chimen sau frunze de dafin. Tot ce doriti. Nu uitati ca sunteti stapane la voi in bucatarie. Bucatariti cu drag si mancarea va iesi perfect!

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s