Ciorba de perisoare, ca la mama acasa :)


Ciorba de perisoare este excelenta pentru copii, mofturosi sau mancaciosi🙂 Perisoarele sunt usor de acceptat daca sunt mici, pufoase, preferabil din pui sau din curcan.

Ciorba de perisoare pentru copii ar trebui preparata din pui sau din curcan. Nu recomand porcul si nici vita pentru perisoare. Porcul se digera greu iar vita fierbe greu.

Ingrediente pentru ciorba de perisoare: 500 g carne tocata de pui sau de vita, 5 linguri orez, 1 morcov, jumatate de telina mica, jumatate de radacina de patrunjel, jumatate de pastarnac, 1 ceapa, 1 ou, 500 g rosii, frunze patrunjel, bors sau zeama de lamaie.

WP_20150309_004 (2)

Cum preparam ciorba de perisoare: Zarzavatul se taie marunt sau se da pe razatoare si se pune la fiert impreuna cu ceapa. Carnea tocata se amesteca cu orezul cu oul batut, cu patrunjel maruntit fin, un praf de sare. Cand zarzavatul a fiert punem sos de rosii si lasam sa fiarba inca 10 minute.

Perisoarele se vor fierbe separat, intr-o oala cu apa si cu un praf de sare. Vrem ca perisoarele sa fiarba singure, la foc mic, sa nu se destrame. Dupa ce sunt gata, sunt luate si transferate in ciorba.

La final adaugam bors sau zeama de lamaie daca dorim si funze de patrunjel. Uneori adaug si taitei in ciorba de perisoare insa doar daca nu am adaugat prea multe legume. Pofta buna!

Cititi si:

 

One thought on “Ciorba de perisoare, ca la mama acasa :)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s