Ciorba de pui cu legume – Reteta in 3 pasi simpli


Ciorba de pui cu legume se prepara extrem de simplu si merita din plin pentru ca este si una dintre cele mai iubite retete culinare. Esential este sa aveti pui proaspat, spate, aripi si chiar putin piept de pui.

ciorbadepuiculegume

Haideti sa vedem cum se prepara cea mai simpla reteta culinara de ciorba de pui cu legume.

Ingrediente pentru ciorba de pui cu legume: un spate de pui, 2 aripi si jumatate de piept de pui, 1 morcov mediu, jumatate de telina mica, un sfert de pastarnac, un sfert de radacina de patrunjel, 2-3 cartofi mici, 2-3 maini de mazare, 3-4 linguri de sos de rosii, patrunjel verde, taitei de casa sau din comert.

Cum se prepara ciorba de pui cu legume: Parlim puiul si il spalam foarte bine in mai multe ape reci. Il punem la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa primul clocot, scoatem puiul si clatim oala. Punem din nou apa rece si punem puiul la fiert. Adaugam zarzavatul tocat marunt: morcov, telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac. Adaugam si mazarea spalata bine. Lasam sa fiarba pana cand carnea si legumele sunt aproape gata.

Adaugam cartofii taiati cubulete si lasam totul sa fiarba pana cand cartofii sunt gata. Adaugam sosul de rosii si taiteii fierti separati. Adaugam patrunjelul si stingem focul.

Pofta buna!

Cititi si: