Ciorba taraneasca cu carne


Cea mai hranitoare ciorba este ciorba taraneasca cu carne. Contine legume, sos de rosii, posibil si bors (dupa preferinte), carne si oua. Cu alte cuvinte, este o mancare cat se poate de completa🙂

Rezultatul final este mai jos, fara bucatelele de carne si fara verdeata, o ciorba taraneasca de pui cu legume din plin. Verdeata o pun pe loc, atunci cand servesc ciorba. Bucatelele de carne le pun tot atunci, cand dezosez tacamul fiert in ciorba. Am ales sa folosesc tacam de pui de tara🙂

supadedovlecei

Daca serviti copiilor o ciorba taraneasca la pranz, este posibil sa nu mai accepte si felul 2 si nici desert. Ciorba taraneasca cu carne este deosebit de hranitoare.

Ingrediente pentru ciorba taraneasca de carne: 500 g carne pui/vita/curcan, 5 cartofi medii, 6 rosii mici, 1 morcov, telina, pastarnac, radacina patrunjel, 2 ardei grasi, 1 telina mica, 1 dovlecel, 1 legatura patrunjel, 1 legatura leustean, 2 frunze mici de telina, 200 ml bors, 2 oua, ulei, sare.

Cum preparam ciorba taraneasca de carne: Carnea se pune la fiert in apa rece dupa ce in prealabil am oparit-o si am spalat-o foarte bine. Se arunca prima apa de la clocotul carnii indiferent daca este pui, curcan, vita.

Cand a fiert carnea pe jumatate adaugam urmatoarele legume taiate marunt sau date pe razatoarea mare: telina, pastarnacul, radacina de patrunjel, morcovul, ardeiul gras.

Lasam sa fiarba totul pentru inca 20 minute. Adaugam apoi cartofii si dovleceii.

Un secret important pentru orice ciorba cu carne este sosul de rosii. Sunt gospodine care prefera sa adauge rosiile direct in ciorba, la fiert, spre final. Eu vreau sa le fac sos tipic italienesc. Este o aroma cu adevarat speciala.

Cum se prepara sosul de rosii pentru ciorba taraneasca de carne?
Intr-un ceaun calim rosiile (preferabil fara pielita) cu putina sare, o ceasca de apa si 1 lingura ulei. Eu adaug pentru aroma si cateva frunze mici de busuioc si 2-3 catei de usturoi si chiar cateva frunze de ceapa verde daca am prin casa. Nu toti oamenii prefera aroma de usturoi in ciorba dar eu o ador si fiica mea s-a obisnuit cu ea. Este un probiotic exceptional.

2015_06_07_14_15_48_759_Original

Cand cartofii au fiert bine si carnea este si ea fiarta, adaugam sosul de rosii. Lasam sa fiarba inca 5 minute. Apoi adaugam borsul (preferabil fiert cu putina sare) in cantitatea dorita. Lasam sa fiarba inca 5 minute si adaugam ouale batute putin, patrunjelul, leusteanul si frunzele de telina.

Atentie! Daca aveti sos de rosii in cantitate prea mare sau daca sosul a iesit acrisor, nu mai  adaugati bors deloc sau doar putin. Iese o ciorba taraneasca destul de acra si cu sos de rosii🙂

Pofta buna!

Cititi si:

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s