Ciorba taraneasca – Retete culinare pentru copii sanatosi si mamici zvelte :)


Ciorba taraneasca ramane un preparat culinar gustos si foarte satios. Il puteti prepara cu bors de casa (de aici si denumirea retetei culinare) sau daca doriti puteti sa acriti cu corcoduse sau rosii innabusite.

Ingrediente pentru ciorba taraneasca de pui: 1/2 kg pui, 1 morcov mare, jumatate de telina, jumatate de pastarnac, jumatate de radacina de patrunjel, 2 cartofi mari, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, 1/2 kg rosii optional, un dovlecel, 2 linguri de orez, frunze de telina, patrunjel, leustean.

ciorbadelegumecuverdeata

Cum se prepara ciorba taraneasca: zarzavatul taiat marunt sau dat pe razatoarea mare se pune la fiert. Dupa 15 minute se adauga carnea de pui si se lasa sa fiarba aproximativ 30 de minute. Se adauga cartoful taiat marunt si cele doua linguri de orez. Dupa 5 minute de fiert se adauga si dovlecelul.

Separat se calesc usor rosiile cu frunzele de telina tocate marunt si cu o lingura de ulei de masline timp de 3 minute. Cand toate legumele au fiert se adauga acest sos de rosii peste ciorba. Este optional. Daca acriti cu bors, nu mai adaugati si sos de rosii si viceversa.

Optional puteti sa acriti ciorba cu bors proaspat sau cateva linguri de suc de lamaie. Se stinge focul dupa ce a mai dat un clocot si se adauga patrunjelul si leusteanul.

Pofta buna!

Cititi si:

 

Cititi si:

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s