Supa crema de spanac, servita langa crutoane cu verdeturi si ulei de masline


Daca sunteti in cautarea unei retete culinare simple, gustoase, sanatoase si usor de preparat, ati gasit-o. Spanacul este plin de vitamine si minerale. Ajuta organismul sa se rehidrateze si sa isi refaca depozitele de fier si magneziu. Alaturi de crutoane devine o masa genial de hranitoare si foarte gustoasa pentru cei mici.

Ingrediente: 300 de grame de spanac congelat sau proaspat, crutoane facute in casa, 5 linguri de ulei de masline, busuioc si oregano, 1 ceapa mica, 1 morcov

supa crema de spanac
supa crema de spanac

Cum se prepara supa crema de spanac: Spanacul se spala frunza cu frunza. Nu vrem sa ramana vreo rama sau pietricele, nisip samd. Spanacul se opareste, se arunca prima apa. Se repune la fiert cu apa rece si se lasa la oparit din nou. Aruncam a doua apa si tot spanacul se pune intr-un bol de ceramica. Il vom pasa cu pisalogul de usturoi.

Intr-o oala, punem la fiert ceapa tocata marunt, 1 felie de telina, 1 morcov tocat marunt, radacina de patrunjel si pastarnac. O sa fie o supa normala. Lasam sa fiarba la foc mic, cu un praf de sare. Cand legumele sunt fierte, le scoatem, le lasam sa se raceasca si apoi le pasam impreuna cu spanacul. Paste se repune in oala de supa, in zeama ramasa. Amestecam bine si servim in boluri sau in farfurii adanci.

Separat facem crutoane de casa, din paine. Cubuletele de paine se stropesc cu ulei de masline si verdeturi aromatice, busuioc si oregano samd.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s