Supa cu galuste – Reteta culinara mostenita de la mama


supa de galusteIngrediente: carne de pui, 1 morcov mare, 1 telina medie, jumatate de pastarnac, jumatate de radacina de patrunjel, 2 oua, gris, ulei, patrunjel

Mod de preparare: Carnea se spala bine sub jet de apa rece. Se taie marunt legumele in cuburi sau se dau pe razatoare.

Se pun la fiert. Se adauga si carnea de pui la 10 minute distanta. Se lasa sa fiarba.

Cand au fiert se scoate puiul daca doriti sa il gatiti ca felul doi sau se lasa in supa.

Se prepara galustele: amestecati 2 oua batute bine cu 2 lingurite ulei, un praf de sare si 8 linguri gris. Va rezulta o compozitie legata.

Cu lingura luam gramajoare si le punem intr-o oala cu apa care inca nu a dat in clocot, dar este fierbinte, separat de oala in care au fiert legumele si carnea. Asezam gramajoarele cu grija si cand focul este mic. Daca le punem in clocot se vor destrama.

Le lasam sa fiarba aproximativ 15 minute. Apoi le adaugam in supa care este deja gata. Se stinge focul si adaugam patrunjelul tocat sau intreg, dupa preferinte.

Pofta buna!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s