Supa de pui cu taitei de casa – Reteta culinara pentru copii


WP_20150131_15_00_02_ProIngrediente: 300 de grame de pui, 6 linguri de faina, 1 ou, 1 morcov, 1/4 telina, 1/2 pastarnac, 2 cartofi micuti.

Mod de preparare: puiul se spala bine, se parleste, se spala din nou si apoi se pune la fiert intr-o oala incapatoare cu apa si un praf de sare. Se adauga morcovul, telina si pastarnacul, taiate marunt sau lasate intregi, dupa preferinte.

In maxim 30 de minute la foc mediu, carnea ar trebui sa fie fiarta si la fel si legumele, asa ca adaugam cartofii taiati cubulete mici.

Separat, facem taitetii de casa: amestecam oul batut bine cu faina, o lingura de ulei si un praf de sare. Vrem sa iasa o coca moale, modelabila destul de usor. Nu trebuie sa fie o coca prea tare. O intindem pe masa cu sucitorul de aluat si taiem fasii lungi. Taitetii rezultati se vor pune intr-o oala cu apa care fierbe la foc mic. Se fierb minim 10 minute si pana cand vedem ca se ridica la suprafata. Acum sunt sigur gata. Se scot, se clatesc si apoi se pun in supa de pui.

La final, adaugam verdeata proaspata si daca dorim, cateva picaturi de zeama de lamaie.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s