Copiii invata ceea ce traiesc – Dorothy Law Nolte, Rachel Harris


copiii invata ceea ce traiesc
copiii invata ceea ce traiesc

Aici avem de-a face cu o carte pe care o veti citi foarte repede. Este usor de parcurs si contine sfaturi de bun simt. Nu am gasit sfaturi pe care sa le consider greu de urmat. Sunt lucruri pe care orice om trebuie sa le stie, cu atat mai mult daca este parinte.

In mare parte, este un ghid practic. Asadar, inveti pas cu pas cum sa procedezi pentru a construi un mediu din care copilul tau sa invete ceea ce doresti, ceea ce trebuie.

Mi-au placut mult capitolele referitoare la copiii care cresc alaturi de persoane care ii critica, ii cicalesc, care ii fac sa devina timizi. La polul opus, avem parintii care ii invata simtul recunostintei, cei care construiesc un mediu in care copilul se simte bine, confortabil, sigur, apreciat, iubit neconditionat, unde invata ce este respectul de sine si sa aiba incredere in ei insisi. Doar astfel poti sa faci bine celor din jur si tie insuti, cand ai incredere in tine, cand te respecti si te iubesti.

La inceput, pare ca le stii pe toate. Sunt de bun simt 🙂 Adevarat, insa nu strica sa le cititi asa cum au fost redate de doua autoare bune de tot. Au idei pe care le impacheteaza de asa natura incat ajung acolo unde trebuie, la sursa 🙂 Si stiti ca se spune ca daca auzi un lucru de mai multe ori, devine tipar, devine ceva obisnuit. Sa tot auzim sfaturi de parenting atat de bune 🙂

sursa foto: libhumanitas.ro

 

Reclame