Ghid de buzunar pentru parinti, Gail Reichlin si Caroline Winkler


Am cumparat-o acum 2 ani. Fiica mea avea aproape 3 ani. De cand am vazut-o, mi-am dorit-o.

Prima impresie: Un ghid superb, frumos din toate punctele de vedere, cu o grafica geniala, cu text usor de citit, grupat in casete bine organizate.

Am citit-o de-a lungul unui an:), in reprize numeroase. Recunosc ca am sarit peste cateva pagini si am mers la capitolele care ma stresau atunci. Apoi am revenit si am reusit sa o citesc pe toata. Este un ghid de buzunar in toata regula. Nu este chiar mic, deci nu va asteptati sa il cititi chiar asa rapid.

Este mai degraba un ghid pe care sa il citesti cand ai nevoie de o solutie anume. Mergi la pagina cu pricina si vezi ce idei si solutii au cele doua autoare.

Cateva subiecte dezbatute de cele doua autoare in cadrul cartii:curtea veche ghid de buzunar pentru parinti

  • Alegerea unor consecinte adecvate pentru ce fac cei mici
  • Cum se tine un consiliu de familie
  • Compararea si etichetarea copiilor
  • Cum arata „o cearta corecta”
  • „Te urasc!”   – un capitol pe care nu l-am vazut atacat in prea multe carti de parenting:)
  • Cum gandeste un copil intre 2 si 5 ani?
  • Cum sa iti lauzi copilul
  • Crizele de furie
  • Smiorcaiala

… si nu numai!

Mi-a placut mult si a meritat toti banii. Sunt cateva subiecte pe care trebuie sa le cunosti iar abordarea celor doua autoare este una cu adevarat interesanta. Mai mult, sunt cateva pasaje care iti deschid ochii cu privire la numeroase greseli pe care toate mamele le comit, cu mici exceptii evident, fara sa iti dea seama.

Cateva pasaje extrase din carte:

„Intelegeti ca nu sunteti condamnati sa repetati trecutul. Puteti invata sa va controlati comportamentul in fata copiilor si puteti schimba modelele cu care v-ati obisnuit de mici.”

„Desi o cearta ocazionala in fata copiilor este inevitabila, este un prilej pentru ei de a vedea ca si atunci cand isi exprima mania si supararea, familiile isi pot rezolva problemele si pot reveni la sentimentele de iubire.”

„Nu sunteti singurul parinte care si-a abandonat vreodata copiii in fata ecranului ca sa aiba parte de un pic de timp liber pentru sine. De fapt, cartea de fata nu ar fi ajuns niciodata sa fie scrisa daca una dintre autoare nu si-ar fi pus copiii mici sa se uite la un film ales cu grija (si destul de lung) pentru copii.”

„Ignorati criza de furie. Daca nu are spectatori, criza se opreste de la sine uneori.”

Reclame