7 sfaturi pentru a creste un copil sincer si deschis


Ajutor, copilul meu ma minte!

Adevarul este ca majoritatea parintilor se lovesc de aceasta problema. Onestitatea este predata mai greu copiilor, mai ales cand nici parintii nu o practica foarte des.

Mai este adevarat si demn de luat in considerare si faptul ca suntem mintiti ca parinti fiindca si noi ne mintim copiii. Multi parinti recurg la numeroase minciuni pentru a-si determina copiii sa manance totul din farfurie, sa mearga la culcare mai devreme, sa foloseasca olita sau ca sa imparta jucariile in parc, cu ceilalti copii.

Vine lupul, vine Bau-bau, vine nenea sau politaiul, cineva tot vine pana la urma, cand nervii ne lasa si simtim ca o luam razna.

Ei bine, la fel procedeaza si copiii si cand se vad incoltiti si fara scapare, arunca o minciuna. De multe ori ii lasam sa scape cu minciunile. Astfel, le aratam ca asa ceva este permis si ca o astfel de actiune poate fi si merita repetata.

Prima regula care ne ajuta sa crestem copiii onesti este sa fim si noi la fel, fata de ei si fata de restul persoanelor cu care intram in contact. Exemplul personal detine una dintre cele mai mari puteri in a educa un copil, in a-i insulfa pasiunea pentru corectitudine, pentru dreptate, pentru actiuni juste.

De asemenea, este vital sa realizam care este sursa problemei, de ce mint copiii nostri, de ce recurg la minciuna copiii nostri si nu la o alta cale de a rezolva o situatie? Se poate sa le fie teama ca vor fi pedepsiti si in acest caz trebuie lucrat la natura pedepsei si la modul in care copilul dvs isi asuma responsabilitatea pentru ceea ce face, pentru actiunile pe care le intreprinde.

Cu alte cuvinte, degeaba certam un copil pentru ca minte daca nu rezolvam problema, miezul care va da nastere unei noi minciuni si peste cateva ore, si peste cativa ani.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s